Stall Stora Hermanshult

Livet kommer aldrig någonsin mer att bli sig likt!

Publicerad 2016-06-18 13:00:43 i Allmänt,

Dom senaste veckorna har inte varit som vanligt. Inget kommer någonsin mer att bli som vanligt heller. Min mormor gick bort den 6 Juni och jag saknar henne något fruktansvärt! 

Mormor va inte bara en mormor till mig, utan har även varit som en extra mamma till mig. Vi hade en speciell relation och hon stod mig mycket nära. Därför känns livet helt upp-och-ner nu och vissa stunder kan jag inte förstå att det verkligen har hänt. 

Jag fick sitta hos henne hennes sista timmar i livet och jag höll hennes hand när hon tog sitt sista andetag. Älskade mormor ❤️ 

Den här bilden togs 13 Juni förra året. Dagen då Maya döptes ❤️

Eftersom det har varit lite mycket dom sista veckorna har jag själv inte ridit så mycket och Nils har haft lite vila. 

Förra veckan fick jag väldigt mycket extra hjälp av Emma med Molly, men Jambal fick vila sig i form dom flesta dagarna.

Den här och nästa vecka är Emma bortrest. Marielle har sagt till att hon inte kommer kunna hjälpa till något mer senare i höst och i nuläget bara hinner med 1 dag/veckan.. Så just nu känns det lite körigt.. Har lagt ut en liten annons i en grupp på Facebook om "medryttare/stallhjälp söks!" och har fått två svar.. Imorgon kommer en tjej och ska provrida lite på Jambal. 

Denna vecka har Molly gått tre galopprogram - men gjort det superbra och känts så fin! Eftersom Jambal inte varit igång så mycket har han tagit det lite lugnare med longering och dressyr. Även han har skött sig bra. Något "stretigare" än vanligt men helt förståligt när han inte varit igång. 

Magda kom ut en sväng igår och red på Nils. Förra gången (om ni kommer ihåg) skrev jag att han va mycket ovillig att gå fram och verkligen vägrade(!) att trava. Igår skrittade han på och travade jätteduktigt längs fyrkanten med Magda på. MEN, under uppvärmningen med longering ser han inte helt ren ut. Lite "knackig" i igångsättningarna och lika dant i avsaktningarna.. När han väl är igång syns inget och Magda kände inget när hon red. I "bästa" fall behöver han bara skor nu när han blir riden för att han är lite ömfotad.. I värsta fall.. Är det något annat.. Unghästar han ju va lite vingliga och "ojämna" om dom har svårt att hitta balansen men vi har inte upplevt honom såhär tidigare.. Att sitta upp på honom efter ca två veckors vila va däremot inga problem. En trygg och cool kille!

/N

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela