Stall Stora Hermanshult

Lokal hopptävling, NFK

Publicerad 2015-08-31 11:02:13 i Tävling/träningstävling,

Igår va det tävling i Norrköping, NFK. När vi kom dit spöregnade det och ska jag va ärlig va jag ganska opepp. Men helt plötsligt klarnade himlen upp och det blev sol! 

Igår red jag två klasser och första klassen va 80 clear round. Framhoppningen kändes kanon och jag gick in på banan med en mycket bra känsla. Molly va taggad och hoppade verkligen SUPERfint runt hela banan. Vi fick tiden 74.80 och tyvärr va ju maxtiden 74.. Så ett tidsfel. Men kände nästan det på mig när jag red, för jag va tvungen att bryta av och fatta rätt galopp ett par gånger (då Molly har svårt att byta själv) och hon va lite laddad och ville inte lyssna på direkten. Lite surt såklart när rundan va kanon för övrigt, men inte hela världen känner jag. Känslan va underbar! 

Andra klassen va 90 stil. Brukar inte va så nervös, men jag ville kräkas. Beror nog mycket på att det gick SKIT sist vi startade 90. Men efter framhoppningen lugnade jag mig lite, för det kändes även då kanon och gick in på banan med en bra känsla. Men märkte ganska snabbt efter ett par språng på banan att Molly va betydligt tröttare och kände då att jag inte ville stressa på och pressa eftersom hon hoppade kanon och gjorde precis det jag bad henne om. Mot sista hindret kom hon tyvärr i korsgalopp, hon rättade galoppen av sig själv ett par meter innan hindret men troligtvis fick hon inte med sig benen helt över, blandat med trötthet, så det blev ett litet pet och så drog vi på oss ett par tidsfel = 10 fel totalt och 18.5 i stilpoäng. Men jag är SÅ nöjd trots det! 


En placering eller en rosett för felfri ritt är ibland inte allt! Jag hade en så otroligt fin känsla igår - i båda klasserna och det är det som räknas! Kändes också mycket skönt att känslan på 90 satt eftersom det gick dåligt sist och jag nog varit lite nervös för det. Så jag har absolut inget att klaga på trots ett par småmissar! 



När jag ridit klart blev det lunch för världens bästa team och så kollade vi några ekipage i 100 klassen innan vi rullade hem.


/N 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela