Stall Stora Hermanshult

En ofrivillig avsittning

Publicerad 2016-07-31 21:57:30 i Hantering/utbildning,

Ikväll började Nils med att göra stora framsteg. Ridning i skritt och trav med Magda på ryggen, i båda varv och utan draghjälp från häst framför eller ledare! Det såg mycket trevligt ut och "gas och broms" fungerade utmärkt ❤️


Nyligen har han accepterat att Magda håller i spöt när hon rider. Tidigare har han blivit lite rädd när han sett något "viffta" i ögonvrån. Men dom senaste passen har det gått riktigt bra och Magda har även kunnat börja använda det, små lätta "duttar" i samband med skänklarna när han frusit fast lite. Förra gången daskade hon till honom en gång lite hårdare bakom sadeln när han dummade sig vilket resulterade i ett litet skutt fram, men då hade hon mig och Jambal att styra in i. 

Idag när hon daskade till honom när han dummade sig hade hon ingen att styra in i. Han tog tre bocksprång upp i luften och Magda flög av och landade på marken. Det såg riktigt otäckt ut, men hon reste sig så glatt upp. Jag skämdes, även om jag va helt hjälplös i det här fallet.



Nils såg väldigt förvånad ut när han stannade ett par meter ifrån och va först lite rädd för Magda när hon kom fram. Jag ledde honom ett par varv innan vi började om lite från början..

Magda hoppade upp, först hängande i sadeln och efter ett tag satt hon upp normalt. Jag ledde honom i skritt och trav runt fyrkanten och det va verkligen inga konstigheter. Vi avslutade med lite trav på lina på volt och han va avslappnad och fin. 

Den stora frågan vi har nu är: vem bjuder på tårta? Den som ramlat av eller hästägaren? 😉

/N

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela